Návod jak přidávat a měnit BZ v kategoriích, tvorba nové kat
Re: Návod jak přidávat a měnit BZ v kategoriích, tvorba nové kat
Je tam
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
Vloženy všechny prodejny botiček Deichmann v republice - prosím o zveřejnění. Děkuji
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Deichmann zveřejněn.
Děkuji ... a nemáte někdo ponětí jak popisovat body, aby to nebylo jen jako "nadpis" (jedna řádka), jak je vidět na těch screenshotech nahoře ?
Že se ptám asi ne, že jo, to by někdo něco čmárnul
Tak to jen kdyby někdo věděl a zapoměl....
Že se ptám asi ne, že jo, to by někdo něco čmárnul
Tak to jen kdyby někdo věděl a zapoměl....
Sygic, TT One mobile
Se obávám, že si to budeš muset vymyslet sám... Jako jsem musel já u iGO... Pokusím se popsat :
POI se sem vkládají ve formátu vhodném pro TomTom, tj. s podstatným omezením např. pro iGO a zřejmě i jiné navigace:
1) délka 63 znaků
2) z českých znaků lze vkládat pouze písmena s čárkami, háčky to zmrší
POI se tedy vloží např. takto:
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20, což pak na TomTomu vypadá takhle:
Když chci soubor pro iGO, dám generovat a stáhnout soubor pro iGO, a zde jsou tyto problémy:
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20 je s uvozovkami na začátku a na konci, což je špatně, ale nechá se to odstranit.
Což je ovšem daleko větší průšvih, jsou čárky mezi slovy v onom názvu... Pokud napíšu:
Plus, Kladno, Krocehlavy, Milady Horakove..., nic se neděje, TomTom prostě zobrazí ty čárky...
Pokud to ovšem chci dát do iGO, iGO POI Explorer, který je k tomu nutný, považuje část k 1. čárce za název, část mezi první a druhou čárkou za poznámku, a všechno za druhou čárkou vynechá.
A protože POI jsou v kategoriích vkládány nejednotně, s čárkami tam, kde koho napadne, je to pro IGO, a zřejmě i další navigace, nepoužitelné bez spousty ručních oprav.
Takže pro iGO jsou naprosto jiné záznamy
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20
Plus, Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20
1. řádek - název
2. řádek - iGO si přidá samo podle souřadnic POI
3. řádek - poznámka
POI se sem vkládají ve formátu vhodném pro TomTom, tj. s podstatným omezením např. pro iGO a zřejmě i jiné navigace:
1) délka 63 znaků
2) z českých znaků lze vkládat pouze písmena s čárkami, háčky to zmrší
POI se tedy vloží např. takto:
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20, což pak na TomTomu vypadá takhle:
Když chci soubor pro iGO, dám generovat a stáhnout soubor pro iGO, a zde jsou tyto problémy:
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20 je s uvozovkami na začátku a na konci, což je špatně, ale nechá se to odstranit.
Což je ovšem daleko větší průšvih, jsou čárky mezi slovy v onom názvu... Pokud napíšu:
Plus, Kladno, Krocehlavy, Milady Horakove..., nic se neděje, TomTom prostě zobrazí ty čárky...
Pokud to ovšem chci dát do iGO, iGO POI Explorer, který je k tomu nutný, považuje část k 1. čárce za název, část mezi první a druhou čárkou za poznámku, a všechno za druhou čárkou vynechá.
A protože POI jsou v kategoriích vkládány nejednotně, s čárkami tam, kde koho napadne, je to pro IGO, a zřejmě i další navigace, nepoužitelné bez spousty ručních oprav.
Takže pro iGO jsou naprosto jiné záznamy
Plus Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20
Plus, Kladno-Krocehlavy, Milady Horákové 2751, Po - Ne 7-20
1. řádek - název
2. řádek - iGO si přidá samo podle souřadnic POI
3. řádek - poznámka
Naposledy upravil(a) Docent dne 6.10.2007, 16:39, celkem upraveno 2 x.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Docente, a jaké by bylo tvoje doporučení pro ideální vkládání názvu? TT je to v podstatě jedno, jestli tam budou ty čárky, nebo ne (nemluvím o radarech a jiných zvláštních kategoriích).
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Asi by se k tomu měli vyjádřit i majitelé jiných navigací, abych tady nepropagoval něco, co je vhodné jen pro iGO a pro jiné navigace naprosto nepoužitelné.
1) Vkládat s diakritikou a odstranit ji při generování souboru pro navigace, které se s ní nesnášejí
2) Název, Poznámka
Nedostatek je, že někdy jsou v té poznámce nějaká oddělovací znaménka nutná, jinak by v tom byl nepřehledný maglajz... Zkusím ještě experimentovat, bohužel se mně povedlo někam důkladně založit flashku, na které jsem měl spoustu věcí, včetně excelových souborů s POI .
Jinak pro hračičky experimentující s diakritikou jsou zajímavé věci tady.
1) Vkládat s diakritikou a odstranit ji při generování souboru pro navigace, které se s ní nesnášejí
2) Název, Poznámka
Nedostatek je, že někdy jsou v té poznámce nějaká oddělovací znaménka nutná, jinak by v tom byl nepřehledný maglajz... Zkusím ještě experimentovat, bohužel se mně povedlo někam důkladně založit flashku, na které jsem měl spoustu věcí, včetně excelových souborů s POI .
Jinak pro hračičky experimentující s diakritikou jsou zajímavé věci tady.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
Hmmmmm, je vidět, že Docent si s tím lámal hlavu, já jsem zkoušel psát různé znaky a výsledek nula. Znak ">" funguje jen pro čísla (ne pro písmena) - viz telefon, hvězdičky a jiné znaky - k ničemu. Psal jsem i do Picodasu - bez odezvy. Asi jim zkusím napsat ještě jednou, jestli nemají ahnung jak, pokud to jde
Sygic, TT One mobile
Takže experimentem zjištěno a ověřeno:
Ani TomTomu, ani iGO nevadí, když je v názvu POI středník (;), tedy POI vypadá např. takto:
PARK Praha 1, Václavské nám.; zdarma
PLUS Celákovice, Prumyslová; Po-Ne 7-20
IGO pak přebere do databáze celý název a neosekne to po 2. čárce (protože tam ta 2. čárka prostě není ), jako je tomu teď.
Takže bych prosil majitele a uživatele i jiných navigací, aby se k tomu vyjádřili, nerad bych, aby pro změnu třeba Garmin pochopil středník jako konec a usekl všechno za tím středníkem . Středníky jsou u prodejen Čelákovice, Hluboká nad Vltavou a Planá v kategorii CZ-Nakup_Plus, tak můžete testovat.
Henryho bych pak poprosil:
1) upravit skript pro generování iGO, aby nedával do textu uvozovky
2) zamyslet se nad možností vkládat názvy s diakritikou a osekat ji při generování a stahování POI buď podle typu navigace, nebo podle nastavení uživatele
Tisíceré díky předem .
Ani TomTomu, ani iGO nevadí, když je v názvu POI středník (;), tedy POI vypadá např. takto:
PARK Praha 1, Václavské nám.; zdarma
PLUS Celákovice, Prumyslová; Po-Ne 7-20
IGO pak přebere do databáze celý název a neosekne to po 2. čárce (protože tam ta 2. čárka prostě není ), jako je tomu teď.
Takže bych prosil majitele a uživatele i jiných navigací, aby se k tomu vyjádřili, nerad bych, aby pro změnu třeba Garmin pochopil středník jako konec a usekl všechno za tím středníkem . Středníky jsou u prodejen Čelákovice, Hluboká nad Vltavou a Planá v kategorii CZ-Nakup_Plus, tak můžete testovat.
Henryho bych pak poprosil:
1) upravit skript pro generování iGO, aby nedával do textu uvozovky
2) zamyslet se nad možností vkládat názvy s diakritikou a osekat ji při generování a stahování POI buď podle typu navigace, nebo podle nastavení uživatele
Tisíceré díky předem .
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsem to tu promazal (odstranil OT příspěvky ).
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
No nevím, u mě nepozoruji žádný problém, ale na další řádky to neskočí - jak jsem tu někde psal - Picodas se mnou nemluví, tak holt to vzdávám
- Přílohy
-
- 182.jpg (11 KiB) Zobrazeno 20502 x
-
- 153.jpg (12.69 KiB) Zobrazeno 20496 x
-
- 119.jpg (11.18 KiB) Zobrazeno 20505 x
Sygic, TT One mobile
Hm, tak koukám, že uživatelům ostatních navigací je buřt, jestli je v názvu středník nebo jo ? Tož do středníku !
Mám prosbu,udělal jsem kategorii 1038 - erotic club. Můžete ji zveřejnit?
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Gumajzi, ty starý barde, asi jsi přehlédl speciální vlákno k tomuto určené a používané TADY
A ještě dotázek (poučte neznalého): jaký je rozdíl mezi Erotik City a Erotic klub. Myslím tím obsah v kategorii. Já jenom až na mne příjde druhá míza , tak co mám použít.
A ještě dotázek (poučte neznalého): jaký je rozdíl mezi Erotik City a Erotic klub. Myslím tím obsah v kategorii. Já jenom až na mne příjde druhá míza , tak co mám použít.
Promiň,já ho hledal,ale.... .......Já ještě nikdy nezakládal kategorii..........Omlouvám se.......